Yaşam

Fırında baharatlı patates tarifi, nasıl yapılır?

Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ve büyük küçük herkesin severek tükettiği patates, farklı tariflerle karşımıza çıkabiliyor. Kızartma, haşlama, fırınlama ya da birçok yemekte yemeklere lezzet katarak sofralarımızda yerini alıyor.

Fırında baharatlı patates, kızarmış patatese göre daha az yağda ve baharatların enfes aromasıyla pişirilir. Tarifin sonu gelmediği için baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında ya da akşam yemeklerinde sıklıkla tükettiğimiz patatesin en pratik ve lezzetli halini sizler için araştırdık. İşte dışı çıtır çıtır içi yumuşacık yağ çekmeden fırında patates tarifi…

FIRINDA BAHARATLI PATATES



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Malzemeler;

  • 3 büyük patates,
  • 3 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik,
  • 2 dal biberiye

Yapılışı;

  • Fırını 200 derecede açın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi hazırlayın.
  • Patatesleri elma dilimleri veya büyük küpler halinde doğrayın.
  • Derin bir kaba patates hariç tüm malzemeleri ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
  • Bu sosun içine doğradığınız patatesleri ekleyin ve tüm sosu patateslerle karıştırın.
  • Soslanan patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
  • 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve ocaktan alın.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

ilgaz-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu